Brödlabbet

Skrivet av admin • • 24 jul 2012

Brödlabbet är ett med EU-blomman ekologiskt certifierat surdegsbageri, som ligger i Stora Råby, lite utanför Lund. Från Lunds Centrum tar det ca 30 minuter att cykla dit.

Allt bakas med surdeg och degarna får jäsa länge, minst ett dygn, för att de goda smakerna ska hinna utvecklas. Degarna jäser i jäskorgar av trä eller i linneduk och bakas sedan i stenugn. Förutom olika sorters matbröd finns det bullar, skorpor, surdegsknäcke, kex och kakor. Även en egentillverkad müsli finns att köpa.
Mjölet köps från danska Grupe & Meyer. Per Grupe är bonde på den ekologiska gården Mördrupgård utanför Köpenhamn. Claus Meyer är en stor matprofil i Danmark.

Ägare av Brödlabbet är Caroline Lindö, som tidigare arbetat som biolog och forskare på Astra Zeneca. När företaget för några år sedan bestämde sig för att flytta sin verksamhet från Lund, tog Caroline chansen, att förverkliga sin dröm om ett eget surdegsbageri. Bageriet slog upp portarna på långfredagen 2012.

Caroline har också kurser i surdegsbakning, för den som vill lära sig att baka själv.

Brödlabbets goda bröd levereras till Tant Gurka på fredagar, med Move By Bikes cykeltransport.

Brödlabbet har öppet :
Fredag 12 – 18.30
Lördag 8 – 14

Adress:
Brödlabbet
Stora Råby Byaväg 28
Lund

Hemsida brodlabbet.se
Brödlabbet finns också på Facebook.

Kommentera