Marcellós Farm

Marcello´s Farm ligger i Ugerupsdal ca 1mil utanför Kristianstad. Ägare och brukare är Marcel van Sitteren och Inge Schwabermann. De flyttade hit från Nederländerna 2009, för att det i Sverige är lättare att kombinera odling och djurhållning. Marcels föräldrar är antroposofer och drev Nederländernas första eko-butik, vilken dessutom bara hade biodynamiska produkter.

Gården är KRAV-certifierad, men för Marcel och Inge är det också viktigt att gården drivs enligt biodynamiska principer. Det innebär bl a att man ser gården som en levande enhet där allting som sker påverkar allting annat. Gården har i stort sett sitt eget kretslopp. Som nämnts finns också djur på gården. Det är kor och de går på naturbete hela året men kan också gå in i ladugården när de vill. Korna bidrar med gödsel och kött. Djuromsorgen går längre än inom KRAV och nötkött kan beställas från gården.

Man har stora odlingar och odlar många sorters grönsaker och rotfrukter. Grödorna säljs förutom i den egna gårdsbutiken i Kristanstad också på Bondens marknad i Kristianstad och Malmö samt andra marknader. En stor del säljs av återförsäljare i Lund och Malmö.

Gården är också en CSA-gård vilket innebär ett samarbete mellan odlare och konsument. Konsumenten betalar en medlemsavgift som innebär tillgång till en viss skördeandel.

Mer finns att läsa om Marcello´s Farm på hemsidan marcellosfarm.se .

Inge
Det här är Inge Schwabermann
Sallad
Här driver man fram salladsplantor, som sedan ska utplanteras i de stora landen.
Purjolök
Purjolök och stjälkselleri växer i långa rader.
Ogräs ...
Detta är ett ogräsrensningsredskap, som man kör med traktorn.
Gårdsbutik
Gårdsbutiken utifrån.
Inuti
Så här trevligt ser det ut inuti.
Lagerlokal
Detta är en lagerlokal. Innanför den blåa dörren längst bort är ett stort kylrum.
Inköpta grönsaker
Det här köpte vi med oss när vi ändå var på besök. Lådorna har precis tagits ut ur kylrummet.

Tillbaka …