Om Tant Gurka Ekobutik

Vi som har den här butiken, är två glada pensionärer Anina och Agneta. Ibland har vi hjälp av Yngve, Aninas sambo. Förutom att han rycker in i butiken ibland, sköter han hemsidan och alla tekniska och praktiska problem. En ovärderlig hjälp för oss.

I vår butik kan man bara köpa ekologiska varor. Det innebär, att ingen konstgödning eller kemisk besprutning har använts vid odlingen. Alla varor har också en ekologisk certifiering som garanterar, att varan verkligen är ekologiskt producerad. Hos Tant Gurka finns huvudsakligen livsmedel och främst färskvaror som grönsaker, rotfrukter, frukt och bär.

Något som är viktigt är också, att varorna ska vara så lokalt producerade som möjligt. Under sommaren och hösten har vi många grödor som är odlade i Skåne. Under resten av året har vi t.ex. spannmål som är odlad i Lund, torkade bönor som är odlade utanför Kristianstad, kombucha som är gjord i Malmö och bovete som är odlat i Värmland.

När det gäller importerade varor, så har vi så många Rättvisemärkta varor som möjligt.

Vi har båda sedan vi blev vuxna ätit växtbaserat och ekologiskt. Många olika inriktningar har provats t.ex. makrobiotik, levande föda (heter nu RAW FOOD), vegansk mat mm.

Det går bra att fråga oss om allt möjligt inom det vegetariska området. Agneta kan också mycket om örter och naturpreparat. Tant Gurka säljer en del örtte, men inte några naturpreparat.
Det är ekologisk mat, den här butiken handlar om.

Den här butiken handlar också om människans och alla andra arters livsmiljö. Alla på jorden lever av naturen och då vore det ju dumt att förstöra den. Forskning har visat, att vid ekologiska gårdar finns det 30% fler fåglar och insekter. De trivs så klart bättre i miljöer utan kemiska gifter.

Hjärtligt välkomna, att handla giftfri mat hos Tant Gurka!