VIDABLICK

Med den bedårande utsikten över Ringsjön och Hörby gör denna gård verkligen skäl för namnet. De lyckliga att få bo här är Tomas och Ingrid Åkesson med sina 3 barn, som nu är tonåringar. Tomas far Ingvar Åkesson köpte gården 1975 då Thomas var 12 år och Tomas och Ingrid tog över gården 1999. Ingvar Åkesson bor strax intill och hjälper fortfarande till i odlingarna. Gården är KRAV-godkänd sedan 1993.

På sluttningarna odlas bl.a. lök, squash, majs, sparris, jordgubbar, pumpa, dill, tomater och västeråsgurka. Förutom detta finns vinbärsbuskar och julgransodling. Det utmärkande för Vidablick är majsen, jordgubbarna och sparrisen, eftersom det finns så få ekologiska odlare av dessa grödor.

Under sommarmånaderna säljer man i sin gårdsbutik. Där får kunden själv väga och sedan betala i en låda. En stor del av försäljningen är självplock, där kunden själv går ut i landen och plockar. En del säljs till Tant Gurka och till butiker i Hörby samt en del säljs på marknader m.m.

För att få pollinerare och honung har man 2 bisamhällen på gården.

Vidablick har också egen produktion av svartvinbärssylt, rosenmarmelad, zuccinimarmelad, tomatmarmelad, björnbär/chokladmarmelad, saft m.m. Kan köpas på gården och i vissa butiker i Hörby.

Som om inte detta vore nog finns det också café och presentbutik i en byggnad bredvid boningshuset. I en mysig miljö kan man njuta av hembakta kakor eller ta sig en titt i en vacker inrednings- och presentbutik.

För öppettider se hemsidan, www.vidablicks.se eller Facebook.

Här står Ingrid och Tomas Åkesson framför en del av sina odlingar.
DSC02607
Det här är gården sedd uppifrån (baksidan). Lägg märke till den vackra utsikten med Ringsjön i bakgrunden.
DSC02592
Lökarna ansas och blir så här fina, innan de buntas ihop med KRAV-tejpen.
DSC02594
Squash odlas i mängder och i olika färger.
DSC02599
Det här ska bli en Halloweenpumpa.
DSC02629
Här ser vi majsodlingarna.
DSC02605
Det här är början till masjkolvar.
DSC02619
Vinbärsbuskarna står på rad. Bären går främst till självplock. En del blir sylt och marmelad som säljs på gården och i Hörby.

DSC02608
Detta är julgransodlingen.

Här är bikuporna.

I den lilla boden väger man själv det man vill ha och betalar i en låda.

Detta är den trevliga presentbutiken.

Tillbaka …